-a a +a

Az Alapítvány és az OK Projekt


Magyarországon a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatás egyik legjelentősebb szereplője az OTP Bank által 1992-ben létrehozott OTP Fáy András Alapítvány.


Az Alapítvány értékrendje, eszmeisége a névadó Fáy András reformkori politikus szellemiségéhez, az első magyar takarékpénztár megvalósítójához igazodik. Fáy munkássága úgy összegezhető legjobban a XXI. századi társadalom számára, hogy sokrétű tudással rendelkező, aktív polgárok jelenthetik Magyarország, Európa és a világ számára a jövőt, továbbá tudatos egyénekre van szüksége a családoknak, a felnövekvő generációknak. Fáy András így nyugodtan tekinthető az európai pénzügyi kultúra egyik megteremtőjének, a róla elnevezett Alapítvány pedig e tevékenység egyik úttörőjének.


Az OTP Fáy András Alapítvány finanszírozója az OTP Bank, azonban a támogatói döntések meghozatalában, a kuratóriumi munkában független szaktekintélyek, rangos közéleti szereplők vettek és vesznek részt.


A közel negyed évszázados szakmai tapasztalattal rendelkező Alapítvány az „Esélyt a Jövő Generációjának!” mottó jegyében folytatja tevékenységét, melynek középpontjában az általános és középiskolás diákok ingyenes pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási képzése, valamint a fiatalok tudatos életpálya- és karriertervezése állnak.


2012 novemberében a magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukáció szempontjából egyedülálló program indult az OTP Fáy András Alapítvány szakmai irányításával: Budapesten európai uniós forrás felhasználásával megkezdte működését az OK Oktatási Központ. 2014 tavaszától Nyíregyházán és környékén is önálló trénercsapat látogatja az érdeklődő osztályokat.


Az eddig elért sikereink leginkább két dolgon alapultak: az Alapítvány tevékenysége egyrészt illeszkedik a kor társadalmi elvárásaihoz, másrészt folyamatosan igazodik a tinédzsereket érintő trendekhez.


Ezen sikereken felbuzdulva, a társadalmi igényeket érezve, valamint a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében nyitja meg kapuit 2016 tavaszán, Nyíregyháza szívében, a Kossuth téri Takarékpalotában a nyíregyházi OK Oktatási Központ.


Az Alapítványról és az OK projektről bővebben a következő honlapokon tájékozódhat:
www.otpfayalapitvany.hu
www.okkozpont.hu